Autor: Informer.rs

12.05.2022.

23:40 >> 22:33

Foto:

Sport

NEKADAŠNJI IGRAČ ČUKARIČKOG UŽIVA U RUSIJI: Lokomotiva je vrhunski klub!

Reprezentativac Crne Gore Marko Rakonjac odigrao je fantastičnu polusezonu u Čukaričkom, a to je bilo dovoljno da se nađe na skeneru brojnih evropskih klubova.

Najkonkretnija je bila moskovska Lokomotiva, pa će  Rakonjac karijeru nastaviti u ruskom velikanu. Iako je u Rusiji u toku sezona, Rakonjac je već zadužio opremu novog kluba, upoznao se sa stručnim štabom i novim saigračima i izabrao je da nosi broj 77 na dresu.

– Ovde sam nedelju dana, uglavnom sam radio razna testiranja do sad. Još danas ću imati individualni trening, a potom krećem da radim sa ekipom, sve do 21. maja i kraja prvenstva Rusije. Sledi pauza, a potom 11. ili 12. juna okupljanje i početak priprema za novu sezonu – rekaoje Rakonjac.

– Odmor ću provesti u rodnom Bijelom Polju, a Lokomotiva će tamo poslati kondicionog trenera, koji će brinu o tome da sprovedem plan i program pred početak priprema - izjavio je bivši igrač Čukaričkog.

Informer

Marko Rakonjac u dresu Čukaričkog

Prvi Rakonjčevi utisci iz Moskve su vrlo pozitivni.

– Znao sam da je Lokomotiva vrhunski klub. Ali, tek sad kad sam se lično uverio u kapacitete mog novog kluba, mogu da kažem da sam zaista oduševljen. Gledao sam zajedno sa tatom i prvenstveni meč protiv Rubina, u sjajnoj atmosferi, navijači su takođe vrhunski. Radujem se novim izazovima u nastavku karijere, siguran sam da sam napravio dobar izbor - siguran je Marko Rakonjac.

Zahvalio se Rakonjac i čelnim ljudima Brđana.

– Direktori kluba imaju ogromne zasluge za čitav moj transfer. Verovali su u mene, dali mi šansu u dva navrata, istrpeli neke moje početničke greške. Na kraju, srećan sam i da je klub prihodovao, Banovo brdo ostaje moja druga kuća. Naravno, veliku zahvalnost dugujem i trenerima koji su za to vreme bili u klubu, posebno Saši Iliću koji mi je i dao najviše šansi.

Informer

Rakonjac (Čukarički) u duelu sa Sničaninom (Partizan)

Stigle su čestitke i iz Crne Gore, iz tamošnjeg saveza i selektora Miodraga Radulovića.

– Čestitali su mi svi iz Saveza, i iz mlade i iz “A” selekcije. Videćemo da li ću doći na sledeće okupljanje, s obzirom da 20 dana nisam igrao, neću ni narednih 20-tak, nisam u ritmu utakmica. Uglavnom, sve će biti urađeno u obostranom interesu, u dogovoru sa selektorom.

Ugovor Marka Rakonjca i Lokomotive iz Moskve potpisan je na četiri godine.