Autor: Informer.rs

13.05.2022.

20:37

Foto: Starsportphoto

Sport

EVROPA SE VRAĆA NA ČAIR!? Radnički na krilima KASALICE slavio u DERBIJU!

Sve su prilike da će se od jeseni na Čairu ponovo igrati evropski fudbal! Izabranici Radoslava Bataka savladali su direktnog konkurenta u borbi za izalazak na međunarodnu scenu, ekiptu TSC-a, te će fudbaleri Radničkog protiv Partizana u poslednjem kolu plej-ofa braniti četvrto mesto u Superligi Srbije - 2:0!

Mogla je publika u Nišu da uživa u sjajnoj utakmici i velikoj borbi Meraklija i gostiju iz Bačke Topole, ali posle 90 minuta fudbala bodovi ostaju na Čairu! Golovima Filipa Kasalice i Lazara Jovanovića Radnički je stigao do velike pobede. 

Bivši napadač Crvene zvezde - Filip Kasalica, je u 18. minutu doneo prednost Radničkom. Povukle su se Nišlije nakon vodećeg gola, što je TSC iskoristio i u nekoliko navrata ozbiljno pripretio. Ipak, četa Žarka Lazetića nije uspela da materijalizuje bolju igru u nastavku, a surova kazna stigla je u samom finišu meča. 

Informer

Lazar Jovanović je iskoristio lošu reakciju gostiju, postigao drugi pogodak i rešio pitanje pobednika! 

TSC će u poslednjem kolu dočekati Vojvodinu u Bačkoj Topoli, dok Radnički ide na megdan Partizanu. Nišlije su trenutno četvrtoplasirane u Superligi Srbije, a glavni konkurent Voždovac za vikend igra protiv crno-belih. Zmajevi imaju dva boda manje od Radničkog, dok će u poslednjem kolu gostovati Crvenoj zvezdi! 

Superliga, 6. kolo plej-ofa:

Radnički Niš – TSC 2:0 (1:0)
Kasalica 18, Jovanović 89

Nedelja:
16.30 Vojvodina – Čukarički
18.30 Napredak – Crvena zvezda

Ponedeljak:
16.30 Voždovac – Partizan