17.05.2022.

10:34

Foto: REUTERS/Massimo Pinca

Sport

KJELINI KROZ SUZE: Ostavljam Juventus i reprezentaciju u dobrim rukama! Sada moram da vidim šta je NAJBOLJI IZBOR!

Italijanski fudbaler Djordjo Kjelini priznao je da je neodlazak nacionalne selekcije na Svetsko prvenstvo u Kataru, "ubrzao" odluku da napusti Juventus i završi reprezentativnu karijeru, ali i da ne brine za budućnost italijanske selekcije.

- Ideja je bila da dođemo do kraja godine i Svetskog prvenstva. Osećao sam da mogu da završim ovaj period na vrhunskom nivou. Nažalost nije išlo kako smo se nadali i to je očigledno ubrzalo moju odluku - rekao je Kjelini noćas za italijanski Skaj.

Informer

Đorđo Kjelini na oproštaju


Kjelini će poslednju 117 utakmicu za Italiju odigrati 1. juna protiv Argentine.

- Napuštam selekciju uz jake igrače - dodao je on, uz ocenu da ne brine o budućnosti aktuelnih evropskih šampiona.

Italija je u martu poražena u polufinalu baraža za Svetsko prvenstvo od Severne Makedonije (1:0).

- Kada je Pirlo otišao u penziju, svi su bili zabrinuti, ali napravili smo novi tim jer Pirlo ne može da se zameni. U reprezentaciji imamo Alesandra Bastonija, koji je veoma kvalitetan igrač, Italija može mirno da spava - rekao je odbrambeni fudbaler.

Kapiten Juventusa je prošle nedelje najavio odlazak iz kluba na kraju sezone, posle poraza u finalu Kupa Italije od Intera. Kjelini još uvek nije doneo odluku da li će nastaviti igračku karijeru u nekom drugom klubu.

- Moram da vidim šta je najbolji izbor -  završio je sada već bivši kapiten Juventusa koji je u torinskom klubu igrao 17 godina, uz 19 osvojenih trofeja.