Autor: Informer.rs

18.05.2022.

20:49

Foto: reuters

Sport

DELIJE U TRANSU! Zicer za Zvezdu! Dzjuba ODBIO ponudu!

Crvena zvezda je jasno istakla želju da u svoje redove dovede proslavljenog ruskog reprezentativca, ali su u Sankt Peterburgu odlučili da ponude novi ugovor Dzjubi.

Međutim, posle sedam godina saradnja Zenita i Artjoma neće biti nastavljena, jer klub nije iskoristio opciju da aktivira dodatnu godinu iz ugovora

Naime, Dzjuba je u leto 2020. potpisao ugovor sa Zenitom na dve plus jednu godinu vredan 3.600.000 evra po sezoni, ipak, čelnici ruskog tima su zakasnili sa reakcijom i odlučili su se na plan B.

Tačnije, ruski velikan je ponudio Artjomu Dzjubi jednogodišnji ugovor sa tri puta manjom zaradom i on je odbio. Bio je to razlog da se Zenit povuče iz pregovora i saopštio dosadašnjem kapitenu da mu neće slati nove ponude.

Informer

Artjom Dzjuba

Prema pisanju ruske agencije RIA, mađarski šampion Ferencvaroš nije voljan da dovede Dzjubu, ali Crvena zvezda i Fenerbahče jesu, međutim, ubojiti golgeter će čekati ponudu nekog drugog kluba ruske Premijer lige i da mu je prioritet ostanak u domovini.

Podsetimo, Artjom je u zimskom prelaznom roku bio nadomak prelaska u Rubin, klub iz Kazanja mu je nudio saradnju na dve godine i 1.200.000 evra po sezoni.

Sada su na potezu čelnici Zvezde, Dzjuba nikada nije bio bliži Marakani.