Autor: Informer.rs

19.05.2022.

18:03

Foto: REUTERS/Massimo Pinca

Sport

VLAHOVIĆ JE PRAŠNJAVI DIJAMANT, TERAO SAM GA SA TRENINGA! Srbin ODUŠEVIO Italiju, a večeras dobija BIOGRAFSKU knjigu!

Urednik "Tutosporta" Gvido Vačago oduševljen igrama Dušana Vlahovića u Seriji A, rešio je da uzme olovku u ruke i napiše knjihu posvećenu srpskom napadaču. Njih dvojica će večeras biti domaćini na promociji knjige koja nosi ime - "Vlahović, priča bez kraja. Tako je rođen fenomen".

Reč je o knjizi koja će se baviti afirmacijom Dušana Vlahovića na Apeninima, prevashodno u dresu Fiorentine, a od zimus i Juventusa. Na stranicama će se naći priče i anegdote koje su Vačagu ispričali Ćezare Prandeli, Pantaleo Korvino, Alberto Marangone i drugi stručnjaci koji su pratili razvoj Vlahovića. 

Prvi trener sa kojim je Vlahović sarađivao u Italiji bio je Ćezare Prandeli. Tada je Srbin u Fiorentinu stigao za 1.500.000 evra, a njegove reči o sjajnom golgeteru pokazuju koliki je talenat isijavao iz Vlahovića. 

- Vlahović je bio kao dijamant prašnjav i umrljan od stajanja i zaborava. Bilo je dovoljno da ga prepoznam, očistim i malo izglancam da bi počeo da sjaji - rekao je Prandeli.

Informer

Italijanski stručnjak istakao je da je imao strpljenja i voleo da radi individualno sa Vlahovićem, ali da je Srbin umeo da pretera te da ga je par puta terao sa treninga. 

- Ostajali smo satima posle grupnih treninga na terenu da bi radil individualno na poboljšavanju njegovih kvaliteta i kako bi memorizovao i automatizovao određene pokrete i reakcije u datim sitaucijama. Na kraju bih ja uvek morao da kažem: `Dosta Dušane idemo na tuširanje’. A on je insistirao da nastavimo, kao dečak: ‘Molim te šefe, još jednom da ponovimo akciju, još jedan centaršut, još jedan napad na prvu stativu, još jedan’. Na kraju sam morao da mu podviknem da završimo sa treningom jer nije bilo normalno da treje pet sati - ispričao je legendarni stručnjak. 

U knjizi se nalaze i priče Nikole Milenkovića, ali i ostalih igrača koji su u karijeri delili svlačionicu sa Dušanom Vlahovićem. Ipak, više detalja biće poznato večeras kada će se održati zvanična promocija knjige.