Autor: Informer.rs

21.05.2022.

14:50

Foto: reuters

Sport

BARSELONINE ZVEZDE U IZLOGU! Katalonci moraju da nabave najmanje 50 miliona evra!

Širi plan je zaraditi oko 150 milijuna evra ukupno na obeštaćenjima, ali trenutno je situacija toliko delikatna da je hitno prvo naći 50 miliona evra kako bi se mogla zatvoriti finansijska konstrukcija oko dovođenja Roberta Levandovskog.

Katalonski Sport tvrdi da postoje tri igrača na kojima bi se mogao zaraditi novac u najskorijem roku. 

Informer

Frenki De Jong (roze dres)

Frenki de Jong,Seržinjo Dest i Memfis Depaj. Katalonski medij je razradioscenaro za svakog od spomenutih igrača i pojasnio kako bi Barcelona mogla na njemu zaraditi.

Frenki De Jong je najvrjedniji

Holandski vezista je  najveći potencijal za prodaju jer gotovo da ne postoji klub u Evropi koji ga ne bihteo u svojim redovima, ali kao najrealnija opcija nameće se Mančester junajted kojeg će od leta voditi upravo De Jongov bivši trener iz Ajaksa, Erik Ten Hag.

Barselona je voljna pustiti De Jonga ali za obeštaćenje ne manje od  90 miliona  evra, a možda bi pristala i na nešto manju odštetu ako bi iznos bio isplaćen u što kraćem roku. Ćavi, trener katalonskog tima ga želi zadržati, ali ako dođe prava ponuda, predsednik Laporta će prihvatiti ponudu bez razmišljanja, tvrdi Sport.

Informer

Seržinjo Dest

Dvojac bi morao otići u paketu.

Seržinjo Dest je drugi odfudbalera koji su traženi na tržištu. Barselona traži način da dovede Cezara Aspilikuetu i zadrži Danija Alveša, a planira i produžiti ugovor sa Serhijem Robertom te bi pozicija desnog beka bila popunjena. Za njega Barsa traži 20 milijuna eura.

Informer

Memfis Depaj i Pjer Emerik Abamejang

Treća opcija je Memfis Depaj  koji je s Barcelonom potpisao ugovor na samo dve godine pa je jasno da kataloncima preti mogućnost da ga izgubi besplatno ako ga ne prodaju ovog leta jer od zime ima pravo kao slobodan igrač pregovarati s drugim klubovima. Depaj trenutno vredi oko 45 miliona evra, a Barcelona bi ga pustila za 30.