24.05.2022.

14:04 >> 13:59

Foto: Tanjug

Sport

Murinjo bez dlake na jeziku: ALBANIJA ZASLUŽUJE OVU PRILIKU!

- Kada je počelo takmičenje, bilo je kritika. Ljudi su gledali plej-of bez nemačkih, engleskih ili španskih klubova... Ali, mi smo gledali polufinale sa 70.000 gledalaca u Rimu, pune stadione u Marseju ili Lesteru, ovo takmičenje postalo je važno pošto ga klubovi kao mi shvatamo ozbiljno. Veliki klubovi moraju da shvate ozbiljno Ligu konferencija- rekao je Žoze Murinjo.

Informer

 

Roma će u sredu od 21 čas u Tirani igrati protiv Fejenorda u finalu Lige konferencija. Rimski klub igra za prvi veliki trofej nekog evropskog takmičenja, a Murinjo za peti, pošto je osvojio Ligu šampiona sa Portom 2004. godine i Interom 2010. i dva trofeja u Ligi Evropa 2003. godine sa Portom i 2017. sa Mančester junajtedom.

Informer

 

Roma je u grupnoj fazi izgubila u Norveškoj od Bodo/Glimta, ali je na proleće popravila rezultate i stigla do finala. Vučica je izgubila dva finala evropskih takmičenja 1984. i 1991. ali je 1961. osvojila Kup sajamskih gradova.

- Naravno, voleo bih zbog sebe da osvojim trofej, ali posebno zbog navijača koji tako nešto dugo nisu iskusili i zbog igrača da naprave prvi korak u karijeri. Manje sam egocentričan, više sam klupski čovek. Mekan- rekao je Morinjo.

Oba kluba poznata su po vatrenim navijačima, a stadion u Tirani kapaciteta je 21.000 sedišta i mnogi će ostati ispred.

- Čak bi i 'Santjago Bernabeu' bio pun, ali Albanija zaslužuje ovu priliku-  naveo je Murinjo.

Italijanski klubovi nisu osvojili evropski trofej od 2010. godine i Interovog trijumfa u Ligi šampiona, klubovi nisu uspeli da stignu do četvrtfinala Lige šampiona, a reprezentacija se nije plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Informer

 

Roma je od leta odigrala 14 evropskih utakmica, a Fejenord 19. Holandski klub pokušaće u sredu da osvoji četvrti evropski trofej. U svojim redovima ima najboljeg strelca Lige konferencija Sirila Desersa sa 10 golova.

- Ne plašimo se Rome- rekao je on.

Desers je na pozajmici iz Genka, a rekao je da ima odličan odnos sa navijačima holandskog kluba, koji su putem onlajn peticije tražili od uprave da otkupi njegov ugovor za četiri miliona evra.

- Videćemo da li će uspeti. Moja povezanost sa navijačima, nikada je neću zaboraviti- dodao je on.