Autor: Informer.rs

24.05.2022.

20:25

Foto: Tanjug

Sport

LEGENDARNI HALILHODŽIĆ PRESREĆAN ZBOG BIVŠEG KLUBA! Naša država mu treba odati počast i zahvalnost!

Vahid Halilhodžić (69) govorio je o trećem trofeju FK Velež, koji je osvojen nakon 36 godina posta.

- Nažalost, nisam bio u prilici da gledam finalnu utakmicu Kupa BiH protiv Sarajeva! Nige nisam mogao naći prenos iz Zenice, no, tokom cele utakmice bio sam u kontaktu sa bratom Enom i njegovim sinom, koji je bio u Zenici i slao mi slike, videa... Vidio sam da je bio veličanstven ambijent na tribinama. Dan kasnije pogledao sam i snimak meča - rekao je Halilhodžić u ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“ .

On ističe da je veličanstveno bilo i na mostarskoj Musali, gdje su „Rođeni“ proslavili osvajanje Kupa BiH.

- Osvajanje Kupa BiH je naljepši poklon koji je ova generacija mogla pokloniti FK Velež za veliki jubilej - 100. rođendan našeg mostarskog velikana. To je stvarno fantastičan rezultat i svima im treba čestitati – od igrača i stručnog štaba, do Uprave, ali i svima onima koji su (o)držali Velež decenijama posle rata.

Informer

 

Na pitanje hoćete li biti u prilici doći na proslavu 100. rođendana FK Velež, Vaha je odgovorio:

- Šemso (Šemsudin Hasić, predsednik Veleža – op.a.) mi je najavio da će to biti krajem juna... Gledat ću, kako znam i umijem, da tad dođem u Mostar. Kako ne... Ovde imam obaveza do 15. juna. Ne znam šta me može spriječiti da prisustvujem tom istorijskom momentu? Naša država treba odati počast i zahvalnost jednom takvom klubu koji je i simbol i institucija. Na tim našim prostorima, koji su uvijek bili pod uticajima raznoraznih političkih, verskih, ekonomskih... grupa, „Rođeni“ su opstali 100 godina. Uprkos svim tim turbulencijama u kompleksnom regionu, Velež je 100 godina održao zajednički Ponosan sam što sam bio član „Rođenih“ i učestvovao u svemu tome, odnosno što sam živeo za Velež. Fine godine mladosti proveo sam u tom našem klubu i nikad mu ne mogu odati toliku zahvalnost koliko mi je on dao. zaključio je drhtavim glasom Halilhodžić.

Vahid u Rabatu priprema tri junske utakmice reprezentacije Maroku. Prvo je na programu prijateljska utakmica sa reprezentacijom SAD (2. jun), a potom slede dve kvalifikacione za Prvenstvo Afrike.