Autor: Informer.rs

27.05.2022.

15:25

Foto:

Sport

PA OVO JE HIT! Englez istraživao PORODIČNO STABLO i izabrao reprezentaciju GRČKE! (FOTO)

Prethodnih 20ak godina FIFA pokušava da pronađe šablon po kom će "naturalizovanje" igrača biti zabranenjo. Odluka svetske fudbalske organizacije je i logična budući da takmičenja reprezentacija polako gube smisao. Ipak, dolazilo je u prošlosti do raznoraznih zanimljivosti, a poslednja u nizu je situacija oko Džordža Baldoka. 

Naime, bek Šefild junajteda je iz radoznalosti "kopao" po porodičnom stablu i pronašao baku koja je bila Grkinja. Baldok se potom na jednoj od konferencija oglasio i istakao da ima pravo nastupa za Helene, ukoliko bi oni bili zainteresovani. 

- Po svemu sudeći kvalifikujem se da igram za Grčku. Jedan od mojih predaka je odande, ali problem je što u timu imaju igrače iz Arsenala i Olimpijakosa u odbrani, a ja ne govorim jezik - rekao je Baldok. 

Grci nisu čekali ni sekunde već je Baldok po kratkom postupku dobio poziv u reprezentaciju. On je i zvanično prihvatio poziv, a nakon toga izjavio da je ponosan što će nositi dres reprezentacije Grčke. 

- Velika je čast predstavljati Grčku i ovo je ponosan momenat ne samo za mene već za celu moju porodicu. Već neko vreme to postoji kao mogućnost. a sada sam srećan jer sam u mogučnosti da igram. Ispred mene je uzbudljiv period - podvukao je Baldok.