Autor: Informer.rs

28.05.2022.

13:35

Foto: Starsportphoto

Sport

LEGENDARNI CVELE OSVEŽIO PAMĆENJE NAVIJAČIMA: Piksi je ginuo za Zvezdu, odbio je da puca penal...

Selektor Srbije je došao na Marakanu posle deset godina i video pobedu Crvene zvezde protiv Partizana (2:1). Zvezda je tako odbranila duplu krunu, drugi put u istoriji. Pre toga, crveno-beli su dva puta zaredom osvojili prvenstvo i Kup 2006. i 2007. godine.

Piksi je zasluženo Zvezdina zvezda

Piksi će ovaj meč Zvezde i Partizana pamtiti po tome što su mu “Delije” posvetile sramotan transparent kojim su mu jasno stavili do znanja da više nije dobrodošao u klubu iz Ljutice Bogdana.

Zašto je to tako nije jasno Vladimiru Cvetkoviću, jednom od glavnih ljudi u najvećim Zvezdinim uspesima. U razgovoru za Kurir, Cvetković je pričao o Piksijevoj veličini i kako mu nije jasno zašto u četvrtak dogodio ovaj incident.

- Nisam bio na stadionu četvrtak uveče. Nije mi jasan razlog. Piksi je veliko srpsko, svetsko i Zvezdino ime, ne znam zašto je to tako. On je Zvezdina zvezda, zasluženo. Ne odlazim na stadion iz zdravstvenih razloga, ne mogu ništa konkretno da kažem, sem da mi je čudno - kazao je legendarni košarkaš i funkcioner fudbalskog kluba.

Informer

Dragan Stojković na Marakani posle deset godina

Prisetio se legendarni Cvele i utakmice u Bariju, kada je Piksi bio na drugoj strani terena. Za ekipu Olimpika iz Marseja nije želeo da izvede kazneni udarac u penal seriji!

- Ja samo znam da je Piksi svaki meč u Zvezdi ginuo! Nije bitno da li smo igrali protiv nekog evropskog kluba, ili našeg niželigaža. Uvek je ulagao sebe, s pravom je bio jedan od najboljih, uvek. Bio je srčan igrač poznata je to stvar, to može da se proveri. Piksi finale u Bariju nije hteo da igra. Znam to veoma dobro, sećam se tih dana. Taj ciklus na putu ka evropskoj tituli bio sam uz ekipu, sedeo na klupi. Znam, da kad je Piksi ušao u igru u Bariju, naši su se igrači sledili. Odigrao je taj produžetak ležerno, a odbio je da puca penal. Protiv nas, protiv svoje Zvezde! To dosta govori o njegovom odnosu prema Crvenoj zvezdi.