Autor: Informer.rs

29.05.2022.

07:09

Foto: reuters

Sport

OGLASIO SE LIVERPUL posle skandaloznih scena pred finale Lige šampiona!

Sramne scene obeležile su finale elitnog takmičenja u Parizu. Navijači su napravili nezapamćen skandal u Ligi šampiona.

Početak meča Liverpula i Reala, u borbi za pehar, kasnio je 36 minuta, zbog incidenata ispred stadiona u kome su učestvovali navijači engleskog kluba i pariska policija. Niti su Britanci cvećke, niti su se Francuzi proslavili kao organizatori, pa je nastao haos pred finalnu utakmicu

Informer

Još tokom  finalne utakmice engleski klub je objavio saopštenje povodom skandalozne organizacije utakmice i kašnjenja zbog haosa ispred stadiona.

- Izuzetno smo razočarani problemima sa ulaskom na stadion i slomom bezbednosnih barijera na koje su navijači Liverpula naišli ove večeri na stadionu ' Francuska'. Ovo je najveći meč u evropskom fudbalu i navijači ne bi trebalo da dožive scene koje smo videli večeras. Zvanično samo podneli zahtev za istragom, koja će okriti uzroke ovih neprihvatljivih problema - objavio je Liverpul.

Informer

navijači napravili skandal na Ligi šampiona

Organizator nije uspeo da obezbedi nesmetan ulaz navijačima koji su se gurali ispred stadiona, čak su i prskali suzavcem, a bilo je i onih koji su upali na finale tako što su preskakali ogradu naočigled obezbeđenja i policije. 

UEFA je za sve okrivila navijače koji su pokušali da uđu na stadion sa lažmim ulaznicama.

Pred početak utakmice, kapije na strani stadiona gde su se našli navijači Liverpula bile su blokirane od strane hiljada navijača koji su kupili lažne ulaznice koje nisu mogle da se očitaju. To je napravilo veliku gužvu i mnogi nisu mogli da uđu unutra zbog toga. Kao rezultat toga, meč je bio pomeren za 35 minuta kako bi se omogućilo navijačima sa pravim kartama da se domognu stadiona - navodi se u saopštenju UEFA.