Autor: Informer.rs

29.05.2022.

21:51

Foto: Tanjug/AP

Sport

NAJBOLJI JE SVIH VREMENA! Selektor se POKLONIO Luki Modriću!

Bilo je u istoriji fudbala većih "majstora", "umetnika", fudbalera sa elegantnijom igrom i atraktivnijim potezima, ali malo ko može da stane rame uz rame sa Lukom Modrićem. Hrvatski reprezentativac pet puta je u dresu Real Madrida osvajao Ligu šampiona, a selektor Kockastih smatra da je vezista Blankosa jedan od najboljih svih vremena. 

– Možemo samo da skinemo kapu Luki Modriću i da budemo ponosni da je jedan hrvatski fudbaler bez ikakve sumnje jedan od najvećih veznih igrača u istoriji fudbala. Srećan sam da imamo takvog kapitena, koji je i kao fudbaler i kao lider savršen uzor svim ostalim. Ne sumnjam da Luka već sad razmišlja o šestoj tituli prvaka Evrope i novim uspesima sa Hrvatskom, i upravo zbog toga je najveći – rekao je Dalić.

Fudbaleri Real Madrida savladali su Liverpul u finalu sa 1:0 i tako došli do 14. titule prvaka Evrope. Modrić ih ima pet sa Kraljevskim klubom, a sjajnim partijama u Ligi šampiona vodio je četu Karla Ančelotija do novog trofeja. 

– Real je imao zaista neviđeno težak put do trofeja, na kojem je nanizao PSŽ, Čelsi, Mančester siti i Liverpul, pri čemu je osim vrhunskog kvaliteta pokazao i neverovatan karakter. Modrić je pritom bio jedna od ključnih figura, od prodora i asistencije protiv PSŽ-a, do one savršene desne spoljne protiv Čelsija, što je jedan od najboljih i najvažnijih poteza cele Lige šampiona ove godine – podvukao je selektor Hrvatske.