Autor: Informer.rs

30.05.2022.

10:13

Foto: printscreen

Sport

ITALIJA NA NOGAMA! Berluskonijeva Monca prvi put u istoriji u Seriji A!

Monca je u prvom meču na svom terenu slavila sa 2:1, a u nedelju uveče posle 90 minuta bilo je 3:2 za Pizu. Meč je odlučen u produžecima, a Monca je na kraju u gostima slavila sa 4:3.

Vlasnik Monce od 2018. godine je bivši predsednik Milana i premijer Italije Silvio Berluskoni, a u upravi kluba nalazi se još jedan nekadašnji funkcioner "roso-nera" Adrijano Galijani.

Klub će po prvi put u istoriji igrati u Seriji A. Četiri sezone pošto su Berluskoni i Galijani preuzeli klub, "Dečaci" su uspeli da se iz treće lige popnu do elite, ali kažu da je to tek početak. 

Informer

 

Novac nije problem, Monca ima jake sponzore, a navijači već veruju u čuda. Tako se pominje da bi bomba prelaznog roka mogao da bude Andrea Beloti. "Galo" će napustiti Torino, za Moncu bi bio ogromno pojačanje, sa napadačem koji može da garantuje 20-tak golova po sezoni, opstanak će biti blizu.

Monca je već otkupila za četiri miliona Di Gregorija od Intera, u stvari u pitanju je bila klauzula koja se aktivira automatski zbog plasmana u Seriju A. Na meti kluba je i Aćerbi, još jedan reprezentativac Italije, pa Brazilac Mesajas iz Milana, a sigurno je da će klub nastaviti sa praksom pozajmica od velikih klubova.

Informer

Silvio Berluskoni

Ovo je divno. Navikao sam da pobeđujem, pa sada moram da osvojim Skudeto, da uđemo u Ligu šampiona i da osvojim to takođe – rekao je Berluskoni.


Misliti o utakmici Monca – Milan sledeće sezone je neverovatan san. Moja deca su mi tražila da pobedimo Inter, a ne Milan, ali to je druga tema – rekao je Galijani.