Autor: Informer.rs

31.05.2022.

22:00

Foto: printscreen instagram

Sport

BILO JE STRAŠNO! POLICIJA JE TUKLA LJUDE! Supruga fudbalera Liverpula OTKRILA TRAUME sa finala Lige šampiona!

Real je osvojio pehar Lige šampiona, ali će se o finalu igranom u gradu svetlosti dugo pričati. U negativnom smislu.

Navijačima i igračima Liverpula će ovaj duel posebno ostati u ružnom sećanju, jer su doživeli torturu u francuskoj prestonici.

Skandal je nastao kada je 50.000 navijača Liverpula stiglo u Francusku, a još veći incident pri njihovom pokušaju da sa lažnim ulaznicama uđu na Sen Deni. Organi reda su tada dobili naređenje da zabrani svim gledaocima da uđu, zbog čega je veliki broj Engleza ostao iza ograda.

U svoj toj zbrci, korist su tražili i lokalni lopovi koji su pljačkali navijače Liverpula. Da je bilo tako, svedoče reči Julije Vigas, supruge veziste Redsa Tijaga Alkantare.

- Ne volim da komentarišem takve stvari, ali sada moram. Finale je bila noćna mora, ovde se ne radi o fudbalu, o rezultatu. Zbog neorganizovanosti i sigurnosti bilo je mnogo straha. Stalno su nam pretile bande lopova koje su nas pokušale i opljačkati i uđi na stadion bez karte - rekla je Julija i nastavila u dahu:

Informer

Julija Vigas i Tijago Alkantara

- Zato su mnogi navijači i ostali van stadiona, stvorila se lavina ljudi. Policija je ispaljivala suzavac na porodice i navijače, a neki su ostali i pretučeni. Sve su to nevini ljudi. Zbog toga su nas morali ispratiti sa stadiona, sve zbog vlastite sigurnosti. Nešto se mora učiniti, morate imati na umu da je došlo do priliva navijača Liverpula bez ulaznice ili s lažnim. Bilo je 40.000 ljudi, što je 45 odsto više navijača od predviđenog kapaciteta.