01.06.2022.

13:56

Foto:

Sport

KONAČNO RASTANAK! Skupo plaćena zvezda ODLAZI iz Reala!

Bejl je u saopštenju na društvenim mrežama naveo da će napustiti klub kada mu krajem juna istekne ugovor.On je zahvalio bivšim i sadašnjim saigračima, trenerima, zaposlenima u klubu i navijačima na podršci i rekao da mu se ostvario san nastupajući za Real Madrid.

Informer

Geret Bejl

- Došao sam ovde pre devet godina kao mladić koji je želeo da ispuni san igrajući za Real Madrid. Da nosim ovaj beli dres i grb na grudima, igram na Santjago Bernabeu, osvajam titule i budem deo onoga po čemu je klub poznat - osvajanje Lige šampiona. Sada mogu da se osvrnem, razmislim i iskreno kažem da je taj san postao stvarnost i mnogo, mnogo više - naveo je Bejl.

Bejl je ove sezone odigrao samo sedam utakmica u svim takmičenjima i imao je problema sa povredama.

Za Real je odigrao 256 utakmica, postigao 106 golova, osvojio tri titule u Primeri, Kup kralja i pet trofeja u Ligi šampiona. Takodje, osvojio je i četiri svetska klupska prvenstva i po tri Superkupa Evrope i Superkupa Španije.

Informer

Geret Bejl


On je bio strelac u finalu Lige šampiona 2014. godine kada je Real osvojio 10. titulu prvaka Evrope.

- Biti deo klupske istorije i ostvariti ono što smo ostvarili, to je neverovatno iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Želim da zahvalim i predsedniku Florentinu Peresu, Hoseu Anhelu Sančesu i članovima uprave koji su mi pružili priliku da igram za ovaj klub. Zajedno smo uspeli da stvorimo trenutke koji će zauvek živeti u istoriji ovog kluba i fudbala. Bila mi je čast, hvala. Napred Madrid - naveo je Bejl.

On je 2013. godine iz Totenhema prešao u Real za tadašnji rekordan transfer od 85 miliona funti.

Nakon što je izgubio mesto u timu on je na leto 2020. godine otišao na pozajmicu u Totenhem.

Bejl se svojevremeno nije dobro slagao sa trenerom Zinedinom Zidanom, a kritikovali su ga i pojedini saigrači da ne želi da bude deo grupe. Takodje i navijači su ga kritikovali, pošto su smatrali da mu je igranje golfa važnije od nastupa i truda za klub.