Autor: Informer.rs

01.06.2022.

15:40

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

U ZVEZDI PRIZNAJU: Teško je doći do kvalitetnih pojačanja! Takvih NEMA u Superligi!

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić se tokom razgovora sa novinarima, osvrnuo i na dovođenje pojačanja sa domaće scene.

- Potrebni su nam kvalitetni igrači. Mi smo svesni da je jako teško, uprkos dobrom skautingu, doći do kvalitetnih mladih igrača. To košta mnogo. Godišnje se troši 80,100,150 miliona evra - rekao je Terzić, a potom nastavio:

- Svesni smo da ne treba da smanjujemo rashodnu stranu, nego treba da podižemo prihodnu stranu, a to se može samo dobrim rezultatima. Već u sledeću sezonu ulazimo sa najvećim ambicijama, da dodamo još jednu zvezdicu i osvojimo titulu i naredne godine.

Usledio je potom komentar na povećanje UEFA nagrada:

- Od 2024.godine UEFA kreće u četvorogodišnji ciklus, gde će uvećati nagrade za 30-50 odsto.
Svesni smo ambijenta u kojem egistira fudbalska Evropa, svesni smo šta Crvena Zvezda može.

O pojačanjima i na kojoj poziciji Zvezda traži igrače:

- Tražimo igraće na mesto napadača, desnog krila, zadnjeg veznog, štopera. Svesni smo da je potreban veliki i kvalitetan roster kako bi i rezultati bili adekvatni - istakao je Zvezdan Terzić

Ostao je prvi čovek Zvezde misteriozan na pitanje da li će biti obnovljeni ugovori sa određenim igračima? Konkretno se radilo o Gobeljiću, Borjanu i  Gajiću, a Terzić je u tu priču dodao i Pankova.

- Videćemo. Razgovaramo sa svima njima, ali i sa Rašom Pankovim koji su dali veliki deo sebe za prethodne uspehe Crvene zvezde - završio je Terzić.