Autor: Informer.rs

01.06.2022.

22:41

Foto: Tanjug/AP

Sport

HEROJSKA POBEDA UKRAJINE! Protiv VELSA za plasman na Mundijal!

Nisu Ukrajinci želeli da zbog situacije u državi dobiju "pozivnicu" za Mundijal, već da na terenu izbore plasman na Svetsko prvenstvo! Četa Oleksandra Petrakova herojski je slavila na Hempten Parku u Glazgovu i overila plasman u finale baraža gde ih čeka Vels - 3:1 (1:0). 

Poveli su Ukrajinci golom Andreja Jarmolenka u 33. minutu posle sjajne asistencije veziste Atalante Ruslana Malinovskog. Ipak, nisu gosti ni posle početkog gola stali sa naletima, naprotiv, Ukrajina je bila bolji i konkretniji rival, a nagrada je stigla na startu drugog poluvremena. 

Informer

Oleksander Karavaev je pobegao svojim čuvarima i nesebično proigrao Romana Jaremčuka, a napadaču Benfike nije bili teško da savlada Gordona i donese ogromnu prednost svojoj reprezentaciji. 

Ipak, golom Kaluma MekGregora Škoti su u 79. minutu uspeli da unesu dramu u završnicu, ali snage za kompletan povratak nije bilo. Da stvar bude gora za Škote, Dovbik je u 93. potvrdio pobedu gostiju! Ukrajinci će o putniku u Katar odlučivati u finalu baraža protiv Velsa!