Autor: Informer.rs

02.06.2022.

20:20

Foto: Tanjug

Sport

BAJERN ZAVRŠIO KAPITALNO POJAČANJE! Iz Liverpula stiže zamena za LEVANDOVSKOG!

Jasno je bilo i pre finala Lige šampiona da će Liverpul teško zadržati Sadia Manea bez obzira kakav ishod bio. Redsi su poraženi sa 1:0, a Senegalac je odmah nakon utakmice sa Real Madridom saopštio da je završio svoju epizodu na Enfildu. Po svemu sudeći, upravo će se to i dogoditi budući da Nemci javlaju kako je brzonogi napadač dogovorio lične uslove sa Bajernom.

Bild javlja da Senegalac želi novi izazov u karijeri posle šest godina na Enfildu, a Bajern traži alternativu u slučaju da Robert Levandovski ode ovog leta. Julian Nagelsman je voljan da zaigra sa "lažnom devetkom" u napadu i upravo se Sadio Mane uklapa u njegov novi plan za izgleda Bavaraca. 

Isti izvor dada je da su Mane i Bajern dogovorili lične uslove. Senegalac će na Alijanc areni dobiti trogodišnji ugovor prema kojem će godišnje prihodovati oko 20.000.000 evra. Kako bi sve bilo gotovo, Liverpul mora da pristane i proda Manea, a Redsi nisu volji da ga puste za malu cenu. 

Informer

Šuška se da Liverpul traži 50.000.000 evra, dok je Bajern svestan da ima vremena budući da Maneu ugovor ističe naredne sezone. Bavarci su spremni da daju 30.000.000, dok je sve izvesnije da će se oba kluba naći na 30 miliona evra odmah i još 10.000.000 kroz razne bonuse. 

Sadio Mane je u Liverpul stigao 2016. godine iz Sautemptona u transferu teškom 41.000.000 evra. Pre toga je nastupao za RB Salcburg i Mec, a karijeru je počeo u Generejšn Futu u rodnom Senegalu.