Autor: Informer.rs

02.06.2022.

22:41

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠVAJCARCI VIŠE NISU BAUK! Česi RAZMONTIRALI rivala Srbije pred Mundijal! (FOTO)

Kraj klupske sezone uglavnom je označavao početak priprema za velika takmičenja. Ove godine nije tako budući da je Svetsko prvenstvo na programu tek u novembru, ali su se reprezentacije okupile kako bi otpočele novi ciklus Lige nacije. Derbi dana igrao se u okviru grupe A, ali posle 90 minuta fudbala na Benito Viljamarinu u susretu Španije i Portugala pobednika nije bilo - 1:1 (1:0). 

Nema sumnje da se i Španci i Portugalci sa velikim ambicijama spremaju za predstojeći Mundijal, te su selektori oba nacionalna tima poslala najjače sastave na teren. Španci jesu bili konkretniji i bolji rival, ali su Navigatori uspeli da odole u Sevilji i odnesu bod sa teškog gostovanja. 

Informer

Povela je Španija već u 25. minutu golom Alvara Morate. Mogla je Furija do poluvremena i da duplira rezultat, ali Karlos Soler i Pablo Sarabija nisu uspeli da matiraju Dioga Kastra. Surova kazna stigla je u drugom poluvremenu. 

Napadač Brage, kog je publika u Srbiji mogla da upozna tokom jeseni i njegovih duela protiv Crvene zvezde, iskoristio je sjajan centaršut Žoaa Kansela i matirao Simoma u 85. minutu za konačnih 1:1. 

U drugom susretu u okviru iste grupe, Češka je režirala veliko iznenađenje pošto je pred svojim navijačima savladala Švajcarsku sa 2:1. Strelci su bili Kučta u 11. minutu, a pobedu domaćinu autogolom je obezbedio Đibril Sou početkom drugog poluvremena. Utešna nagrada za Švajcarce bio je pogodak Noe Okafora u 44. minutu susreta. 

Informer

Sajdžije su pokazale slabosti, a nema sumnje da će selektor Srbije Dragan Stojković Piksi detaljno pogledati meč protiv Čeha kako bi na najbolji mogući način spremio duel na Svetskom prvenstvu protiv Švajcarske.