Autor: Informer.rs

02.06.2022.

23:49

Foto: Starsportphoto©

Sport

NISMO ZA PORAZ! CILJ OSTAJE ISTI - PRVO MESTO! Selektor ISKREN posle poraza od Norvežana!

- Ne bih da tražim alibi, jedino što smo videli su dva različita poluvremena. Prvih 45 smo bili dosta umorni, Norveška daleko svežija, a drugo je bilo daleko bolje. Imali smo dominaciju, stvarali šanse, prolazili smo po obe strane, raduje reakcija igrača. Slažem se da je sezona bila teška. Nije tragedija što smo izgubili. Po onom što smo pokazali - nismo za poraz - rekao je Piksi posle meča. 

Nažalost, meč protiv Norveške obeležila je i slaba poseta navijača na Marakani. Selektor priznaje da su očekivali veću podršku. 

- Svi smo očekivali veći broj gledalaca, a ja se zahvaljujem onima koji su došli. Osetilo se od prvog do poslednjeg minuta da nije bilo negodovanja. Na nama je da radimo, a ljudi će odlučiti da li će dolaziti - objasnio je Stojković. 

Informer

Selektor ističe da je drugo poluvreme pravi model, da je želja postojala, ali da je i nervoza uticala na sve što se dešavalo u nastavku meča. 

- Želeli smo, hteli i bili blizu, ali lopta nije htela uu gol. Nadam se da ćemo dati kada bude bilo najpotrebnije. Uradili smo sve, pogotovo u drugom poluvremenu. Izmene su doprinele da imamo dobar protok lopte, ali falio je završni pas. Ima još da se igra, okrećemo se drugoj utakmici - rekao je selektor Srbije. 

Dragan Stojković još uvek ne odustaje od prvog mesta i promocije u grupu A Lige nacija. 

- Osvajanje prvog mesta je i dalje cilj. Biće revanš u Norveškoj. Na svakoj utakmici da igramo kao u drugom poluvremenu, ali uz bolju realizaciju. Treba da verujemo. Nekada utakmice znaju da budu čudne, stvorite milion šansi i izgubite. Nismo zaslužili poraz večeras, ali prihvatamo činjenicu da je 1:0 za Norvešku - podvukao je Dragan Stojković.