Autor: Informer.rs

03.06.2022.

12:04

Foto: Tanjug

Sport

PREOKRET! Luka Jović dobio ponudu, ali neće da napusti Real!

Luka Jović stigao je u Real Madrid u leto 2019. godine za oko 60 miliona evra, ali nije mogao da se izbori za mesto u timu. Jović je igrao vrlo malo, pao u formi, pa se već mesecima spekuliše o odlasku iz Reala.

Jović neće u Hetafe

Tačnije, španski mediji ga sele već dve godine. I pred predstojeći prelazni rok tvrde da Real jedva čeka da Jović ode. Pominjao se povratak u Bundesligu, tačnije Borusija Dortmund, a navodno naš as trenutno imao samo  jednu ponudu.

Španska radio-stanica "Cope", tvrdi da se kao jedina ozbiljna opcija do sada javio Hetafe. Klub iz predgrađa Madrida bi rado video u svojim redovima srpskog napadača.

Problem pravi njegova visoka plata koju ima u "kraljevskom klubu". Jović godišnje zarađuje pet miliona evra, a to Hetafe ne može da plati, pa zbog toga sprski golgeter i ne želi da napusti Real Madrid!

Ne planira da se odrekne tako velikog novca i zato će pokušati da izdejstvuje drugu pozajmicu ovog leta. Pričalo se da ga prati Borusija Dortmund, kao i da je Volfsburg, koji vodi njegov bivši trener Niko Kovač, zainteresovan za srpskog napadača. Međutim, nema još nikakve konkretne ponude za srpskog reprezentativca. Jović je prethodnoj sezoni igrao na samo 19 takmica i postigao jedan gol.

Informer

Luka Jović je s Realom osvojio trofej u Ligi šampiona

Luka bi želeo da se vrati u Bundesligu u kojoj je igrao najbolji fudbal u karijeri. Briljirao je  Ajntrahtu i smatra da je to idealna sredina za njega. Spekulisalo se da je moguć i Jovićev prelazak u Bajern, ali nemački mediji pišu da je realnija opcija Borusija.