Autor: Informer.rs

04.06.2022.

15:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

RISTIĆ GOVORIO O BENFICI, A ONDA MU JE PIKSI "UKRAO" ŠOU! Srbi baš VOLE Lisabon!

Bio je Mihailo Ristić na listi želja Crvene zvezde, ali je odličio da karijeru nastavi u Benfici. Bivši bek Monpeljea je pre desetak dana potpisao trogodišnji ugovor sa Orlovima. Upravo to je bila prva tema koju su mediji pokrenuli uoči duela Srbije i Slovenije u drugom kolu grupe B Lige nacija.

- Moje mišljenje je da svako ima neku svoju priču i snalazi se. Benfika je jako velik klub i ne trpi neke stvari. Dosta stvari mora da se poklopi. Verujem u sebe, po prvi put posle dugo vremena se osećam da sam tamo gde treba da budem - rekao je Mihailo Ristić. 

Imao je selektor Srbije zanimljiv komentar na konto saradnje Ristića i Benfike. Piksi se prisetio čuvene noći kada su Orlovi u Lisabonu savladali Portugalce i overili plasman na Svetsko prvenstvo. 

- Srbi generalno vole Lisabon. Baš ga vole. Obećao sam da ću doći da ga gledam - šaljivo je prokomentarisao Dragan Stojković Piksi. 

Informer

Nažalost, Orlovi su slabo počeli novi ciklus Lige nacija pošto su na svom terenu poraženi od Norveške sa 1:0. Ipak, već u nedelju će Srbija imati šansu da se "iskupi" pošto će na Marakani gostovati Slovenija. 

- Poraz uopšte nije uticao na ekipu. Nije se poremetila atmosfera, timski duh koji imamo. Poraz kao poraz, nismo se nadali. Uvek idemo na pobedu. Fokus je sada na Sloveniji. Ako smo mi na 100 posto, a ne sumnjam da ćemo biti, ne verujem da će biti problema - objasnio je bek reprezentacije.

Svi reprezentativci ističu selektora Dragana Stojkovića Piksija kao glavnog "krivca" za sjajne rezultate srpske reprezentacije. 

- Mislim da je to fudbal koji Srbija treba da igra. Ja sam tu, moja minutaža ne zavisi isključivo od mene. Mister je taj koji odlučuje. Na meni je da radim i čekam šansu. U tom ofanzivnom sistemu mislim da ima mesta za mene - zaključio je Ristić.