Autor: Informer.rs

04.06.2022.

23:40

Foto: AP/Photo

Sport

RASPAD SISTEMA! Nekada šampioni, a sada na ivici bankrota!

Klub iz najvećeg Dagestanskog grada ne tako davno smatrao se najbogatijim klubom na svetu, a gazda Sulejman Karimov,sanjao je da će osvojiti Ligu šampiona.

Nije štedio novac da u klub dovede najveće zvezde svetskog fudbala poput Samuela Eto'oa, Roberta Karlosa, Vilijanana, Lasanu Diaru, ruske reprezentativce Denisova, Kokorina i Žirkova, dok je na klupi sedeo legendarni Gus Hidink.

Informer

Gus Hiding

No, ta vremena su prošlost, a ruski mediji objavili su kako Anži nije dobio licencu za takmičenje u trećoj ruskoj ligi, te da će se najverovatnije ugasiti.

Zlatne godine kluba bile su od 2010. do 2014. godine kada je imao sve gore navedene prethodno navedene zvezde u svojim redovima, a milijarder Kerimov u Rusiju ih je namamio izdašnim ugovorima. Samuel Eto'o tako je zarađivao 20miliona evra godišnje, što je u to doba bila najveća plata u svetu fudbala.

Informer

Samuel Eto

Ali 2014. godine usledio je početak kaja. Kerimov je zapao u finansijske probleme i odlučio prestati bacati silne milione u klub, te je prodao najveće zvezde. Poslednje tri godine igrali su u trećoj ligi, a sad je izvesno da ih više neće biti ni tamo.