Autor: Informer.rs

05.06.2022.

00:30

Foto: Starsportphoto

Sport

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Borjan i pojedini igrači NEĆE da treniraju! Razlog su neisplaćena DUGOVANJA!

Fudbalska reprezentacija Kanade u nedelju bi trebalo da odigra prijateljski meč sa Panamom, u sklopu priprema za Mundijal u Kataru, ali moguće je da će se ta utakmica odložiti, jer igrači ove selekcije bojkotuju i treninge!

Prema pisanju kanadskih medija, reprezentacija čiji je jedan od lidera, kapiten Crvene zvezde Milan Borjan, u petak je odbila da trenira zbog spora sa čelnicima Saveza oko isplate dugovanja, odnosno kompenzacije za odlazak u Katar.

Zato je neizvesno da li će Kanada igrati duel sa Panamom, ali i onaj naredni takmičarski protiv Kurasaoa u okviru KONKAKAF Lige nacija koji je na programu 9. juna.

Zemlja javorovog lista je skoro otkazala meč sa Iranom, zbog političkog pritiska vrha države koja je u lošim odnosima sa tom azijskom zemljom od pre dve godine kada je iranska oslobodilačka vojska oborila ukrajinski avion i ubila 176 putnika u kojima je bilo 85 Kanađana.

Informer

fudbalska reprezentacija Kanade

Nastali spor igrača i vođstva Saveza je u vezi sa ugovorom koji je ponuđen ekipi, a odnosi se na nagradu zbog plasmana na Mundijal.

Čelnici Saveza bi trebalo da inkasiraju oko 10.000.000 dolara zbog odlaska reprezentacije u Katar, a igračima nudi ugovor po kome bi im bilo isplaćeno 10 posto od te sume. Zato je i nastao spor, zbog koga igrači ne žele da treniraju.

Kanadski mediji dalje navode da je veliki deo sume koju će inkasirati od FIFA, Savez planirao da iskoristi za ulaganje u infrastrukturu, u fudbalski centar kao i nekoliko projekata za razvoj fudbala u Kanadi.

Uprkos tome, reprezentativci traže čak 40 posto od FIFA nagrade koja bi se onda podelila između 33 igrača.