07.06.2022.

10:36

Foto: AP/Photo

Sport

AU KAKVE REČI LEGENDARNOG SLOVENCA: Srbija zaslužuje da igra u A Lige nacija!


Srbija i Slovenija rivali su u Grupi 4 Lige B, a "orlovi" su međusobni duel odigran u nedelju u Beogradu rešili u svoju korist sa 4:1 (1:1).

- Protivnik je bio mnogo bolji od nas. Srbija ima ozbiljnu reprezentaciju koja zaslužuje da igra Ligu A Lige nacija. Bila je bolja u svim segmentima igre, možemo samo da joj čestitamo i da se nadamo drugačijem ishodu u Ljubljani -  izjavio je Oblak, a preneli slovenački mediji.

Informer

 



Čuvar mreže Atletiko Madrida i jedan od najboljih golmana na svetu istakao je da se uvek rado odaziva pozivu u nacionalni tim.

- Uvek sa ponosom predstavljam Sloveniju, zbog toga mnogo bole porazi, pogotovo na način kao protiv Srbije. Teško je, ali stalno dolazim sa radošću i pozitivom -  rekao je Oblak.

Informer

 

Srbija je u prvom kolu poražena od Norveške (1:0), potom pobedila Sloveniju (4:1), u četvrtak Orlovi igraju sa Švedskom (20.45), a u nedelju gostuju Sloveniji (20.45).

Podsećamo, napadač Aleksandar Mitrović neće moći da pomogne saigračima protiv Švedske u trećem kolu Lige nacija (četvrtak, 20.45). Mitrović je zaradio suspenziju pošto je i na meču protiv Norveške, ali i protiv Slovenije zaradio žuti karton. Inače, žuti karton dobio je neposredno pre gola koji je postigao u 24. minutu za 1:0, čime je dodatno popravio rekord na večnoj listi kao najbolji strelac sa 45 pogodaka.