Autor: Informer.rs

07.06.2022.

21:20

Foto: fss.rs

Sport

NEZAPAMĆENA DRAMA! Srbija čak 20 minuta čekala OBJAVU da li ide na EP? Odlučio je MANJI broj kartona - OVO je reakcija Orlića! (VIDEO)

Nezapamćena drama se dogodila na kvalifikacionom turniru u Holandiji, jer posle završenih mečeva niko nije znao ko je poslednji učesnik Evropskog prvenstva u Slovačkoj. I to više od 20 minuta je trajala prava drama!

Među igračima, stručnim štabovima, sudijama, vladala je neizvesnost ko ide na Šampionat Starog kontinenta - Srbija ili Ukrajina?

Naime, ove dve selekcije imale su sve identično: broj bodova, međusobni skor i gol razliku - 6:4.

Ko ide na EURO bilo je glavno pitanje? Na kraju, došlo se do 7. stavke u pravilniku: broj žutih kartona, a srpska selekcija je pobedila u tom parametru!

Orlići su dobili na turniru 11 žutih kartona, naspram 13 koliko je imala Ukrajina. Niko nije "pocrveneo", što je na kraju i presudilo.

Zavšnica utakmice bila je "za Hičkoka". Izabranici Slobodana Jovića u poslednjem kolu kvalifikacione grupe su pobedili Norvešku sa 3:2 (2:0). Strelci su bili Lazić u 33, Motika u 36. i Ratkov u 47, a gol za Norvežane je postigao Eng u 75. i Karlsbak u 82 minutu. Sa druge strane, Ukrajina je pobedila Holandiju posle velikog preokreta sa 2:1 (0:1). Ali, uzaludno...

Zbog situacije u Ukrajini, utakmice u kvalifikacionoj grupi Srbije su naknadno odigrane, pa se već zna u kojoj će grupi biti Orlići na šampionatu Starog kontinenta. Rivali našoj selekciji u Slovačkoj biće Engleska, Izrael i Austrija.

Omladinci Srbije su na kvalifikacionom turniru u Holandiji prvo šokirali domaćina, a u poslednjem meču su uništili Norvešku. Prethodno su remizirali sa Ukrajinom i sa sedam bodova zauzeli prvo mesto u grupi.

Evropsko prvenstvo u fudbalu će se održati u Slovačkoj, od 18. juna do 1. jula.