Autor: Informer.rs

08.06.2022.

18:50

Foto: Starsportphoto

Sport

NIJE BITNO PROTIV KOGA IGRAMO, ŽELIMO DA DOMINIRAMO! Kapitenski govor TADIĆA pred duel sa Šveđanima!

Kiks protiv Norvežana u prvom kolu, a onda sigurna i ubedljiva pobeda protiv Slovenije na Marakani. U kratkim crtama tako se može opisati put Srbije u junskom ciklusu, a pred Orlovima je sutra novi izazov. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija gostuju u Stokholmu selekciji Švedske, a kapiten Dušan Tadić ističe da ne misli mnogo na stil rivala. 

- Šveđane godinama gaji timska igra, organizovani su, fizički jaki. Napadaju zajedno i isto tako se brane, mislim da će ovo biti dobar test za nas, radujemo se tome. Švedska je jaka kao ekipa, čak i ako nekada fali neko, drugi igrači koji dobiju poziv će dati 200 odsto, to je možda i bolje. Imaće motiva da pokažu svoj motiv, ne mislim da je to slabost, a ni ne mislimo na to protiv koga igramo. Fokusirani smo na našu igru, to je najvažanije - rekao je Dušan Tadić. 

Nažalost, put Švedske nije krenuo Aleksandar Mitrović zbog žutih kartona, ali Tadić ne sumnja u želju i kvalitet igrača koji su stigli na utakmicu trećeg kola Lige nacija. 

- Nedostaje i nama nekoliko igrača, tako je to u fudbalu. Faliće nam, ali tu je još igrača koji će dobiti šansu. Želimo da uživamo u igri i fudbalu. Od kako je selektor došao igramo dobar fudbal, sa stilom, na to smo fokusirani maksimalno - kazao je vezista Ajaksa. 

Informer

Šveđani su na prethodnim utakmicama dobijali veliki broj žutih kartona, ekipe takvog stila u prošlosti nisu odgovarale Srbiji. Ipak, Tadić ističe da će ovoga puta to predstavljati dodatan motiv, a na pitanje o formaciji kapiten nije imao konkretan odgovor. 

- Istina je da Švedska igra tvrdo i žustro. To je dobar izazov za nas, motivišemo se više kada nas neko "udari", sa jedne strane to nije loše i nije problem. Pokušaćemo da odgovorimo našom igrom i igramo lepo. Svejedno je da li imamo dva ili jednog napadača, hoćemo da dominiramo, to je naš stil, da je lopta kod nas u nogama. To je na selektoru, mislim da nije problem kako god da igramo - podvukao je Tadić.