Autor: Informer.rs

08.06.2022.

22:42

Foto: Tanjug/AP

Sport

SUROVO! Belgijanci POSRAMILI Poljsku! Holandija u poslednjim sekundama do pobede na Ostrvu!

Doživeli su Belgijanci negativno iznenađenje budući da su u prvom kolu poraženi od Holandije sa ubedljivih 4:1, ali se četa Roberta Martineza ekspresno vratila na pravi kolosek. Crveni đavoli su pred svojim navijačima deklasirali Poljsku sa 6:1 (1:1). 

Ponovo je jedini raspoložen u poljskom sastavu bio Robert Levandovski koji je u 28. minutu matirao Minjolea i tako razljutio Belgijance. Već do poluvremena je domaći sastav preko Aksela Vicela stigao do izjednačenja, dok je u drugom viđena totalna dominacija Crvenih đavola. 

U 59. minutu je kompletan preokret doneo Kevin De Brujne sjajnim golom posle asistencije Edena Azara, a onda je "pet minuta slave" dobio i Troasar. Vezista Brajtona je u 73. i 80. postigao golove i tako najavio pravi debakl Poljaka u Briselu. Konačan rezultat postavili su Dendonker u 83. i Openda svojim prvim golom u reprezentaciji u 93. minutu susreta. 

Informer

Holanđani su u istom terminu uspeli da dođu do čitavog plena u Kardifu pošto su posle prave drame nadigrali Vels. Povele su Lale preko Kopmajnersa već u 50. minutu, ali je Norington-Dejvis u 92. smanjio zaostatak svog tima. Ipak, 60 sekundi kasnije Veghorst je bio najviši u skoku i doneo ogromno slavlje Holandiji - 2:1 (0:0). 

U grupi B Lige nacija Ukrajina je golom Viktora Cigankova savladala Irsku, dok su Škoti sa 2:0 bili bolji od Jermenije. Strelci u pobedi ostrvskog tima bili su Ralson i MekKena.