Autor: Informer.rs

10.06.2022.

08:12

Foto: Reuters

Sport

SRBI NA CENI U EVROPI! Milenković napušta FIORENTINU i odlazi u tabor VELIKANA!?

Već godinama Nikola Milenković važi za jednog od najboljih defanzivaca u Seriji A, pa čak i Evropi. Ipak, Fiorentina je nekako uspevala da odoli ponudama koje su stizale u Toskanu za srpskog štopera, ali se čini da će tokom leta i Roko Komiso morati da popusti. Italijanski mediji su tokom jučerašnjeg dana pokrenuli priču o tome da je Inter rešen da popularni Bleki bude novi komandant odbrane! 

Krajem meseca će Neroazuri izgubiti Andrea Ranokiju kom ističe ugovor. Teško je očekivati da će Inter uspeti da se izbori sa astronomskom ponudom Pari Sen Žermena za Milana Škrinijara budući da klub iz Milana mora da prodaje kako bi imao sredstava za kupovinu. Očekuje se da bi Sveci mogli da rasterete budžen Intera, a tako i otvore mogućnost za plavo-crne da krenu u remont odbrane. 

Veliki broj štopera bio je u opticaju, ali su na Đuzepe Meaci svesni činjenice da vremena za adaptaciju i rizik nemaju. Uprava Intera želi provereno rešenje, upoznato sa prilikama u Seriji A, a Nikola Milenković dospeo je na sam vrh liste. Kako prenosi Đanluka di Marcio prvi kontakti Intera i Fiorentine već su uspostavljeni. 

Informer

Iako je prethodnih godina Fiorentina bila "tvrd" pregovarač oko prodaje Nikole Milenkovića, činjenica da srpski štoper ulazi u poslednju godinu ugovora Violu stavlja u nepovoljan položaj. Klub iz Toskane odredio je cenu - 20.000.000 evra, a ponude ispod toga biće automatski odbijane. Iako se šuška da bi Ljubičasti voleli da produže ugovor srpskom štoperu, pitanje je ima li Bleki još motiva za nastupe na stadionu Artemio Franki. 

Bacili su oko na Nikolu Milenkovića i Juventus i šampion Milan. Činjenica da se tri najimućnija kluba u Italiji bore za Milenkovića "radi posao" Fiorentini koja će moći da povećava potražnju. Šuška se da bi pored Milenkovića među Neroazure mogao da stigne i brazilski štoper Bremer - što bi bila poslednja kockica u slaganju odbranbenog mozaika na Đuzepe Meaci!