Autor: Informer.rs

10.06.2022.

11:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

JOVIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA NAKON NOVOG GOLA! Srpska gol-mašina ponovo REŠETA!

Izgubio je Luka Jović još jednu sezonu na klupi Real Madrid, ali to nije sprečilo selektora Dragana Stojkovića da mu ukaže poverenje i pruži priliku. Srpski napadač je to iskoristio na najbolji mogući način, postigao dva gola na isto toliko utakmica i najavio veliki povratak u formu. 

- Nije mi bilo potrebno mnogo vremena, malo manje od 180 minuta da uđem u golgetersku formu. Nadam se da ću nastaviti tako, završiti takmičarsku godinu na najbolji mogući način i naredne sezone nastaviti u istom ritmu - rekao je Luka Jović. 

Orlovi su ponovo postigli gol iz prekida. Dušan Tadić je izveo sjajan korner, loptu je sa prve stative prebacio Strahinja Pavlović, a Luka Jović je surovo matirao Olsena. 

- Nije ta akcija bila uigrana, osetio sam situaciju. Mi napadači to znamo da procenimom, video sam da je Pavlović tu i da je viši od protivnika koji ga je čuvao. Znao sam da će lopta doći tu i bio sam spreman - dodao je napadač Srbije. 

Informer

Luka Jović na treningu reprezentacije Srbije

Orlovi su imali ogromu podršku navijača u Stokholmu, Jović ističe da je to ogroman motiv za sve na terenu, ali i da se nada još većem broju navijača protiv Slovenije. 

- Hvala svim navijačima koji su došli da nas podrže. Mnogo nam to znači, daju nam dodatnu energiju i svakako nam pomažu da postižemo rezultate. Rekao bih da će na stadionu u Ljubljani sve biti Srbi. Idemo i tamo na pobedom, mislim da smo favorit, a ako budemo igrali kao na prethodne dve utakmice pobeda neće izostati - objasnio je Jović. 

Srpski napadač je imao šansu da Oblaku postigne gol i u dresu Real Madrida, ali je Slovenac sjajno reagovao u gradskom derbiju. Ipak, Jović mu nije ostao dužan već mu je "sa kamatom" vratio u Beogradu, a istu šansu će imati i u nedelju u Ljubljani. 

- Jan Oblak je jedan od najboljih golmana na svetu, zadovoljstvo je igrati protiv njega i postići pogodak - skromno je zaključio strelac pobedonosnog gola protiv Švedske.