Autor: Informer.rs

10.06.2022.

15:37

Foto: Starsportphoto

Sport

NESTVARNA CENA! Bivši klub Ivice Ilieva vredi samo JEDAN evro!

Prvo je Skioto odlučio da svoju Mesinu spasi ispadanja iz Serije C, a onda iznenada izrazio želju da da da klub na upravljanje novom vlasniku. Prvi čovek Mesine ceni klub na jedan evro.

Kaže da mu je bio cilj da klub spasi gašenja i da se povuče.

- Do danas nisam dobio službenu ponudu za kupovinu Mesine, samo nekoliko telefonskih poziva sa određenim informacijama. Moj cilj je bio da zadržim klub u Seriji C i onda odem. S ogromnim žaljenjem, nakon pet godina na čelu Mesine, ponavljam svoju spremnost da ovde završim svoj put kao vlasnik, pa sam odlučio da prodam klub za simboličnu cifru od jednog evra. To je moj poslednji čin ljubavi - istakao je Skioto.

Peter Skioto je, je nekada bio i trener upravo Mesine, a između nekadašnjeg člana Serije A , vodio je još i  Đenovu, Bolonju, Udineze, Torino i Napoli. 

Dao je rok potencijalnim kupcima do 12. juna 

Mesina je osnovana već 1900. godine. i jedna je od najstarijih klubova na svetu. U više navrata se "žuto-crvena" ekipa vraćala iz Serije A, u Seriju B i nazad.

Klub igra na stadionu kapaciteta od skoro 38.000 mesta, koji je relativno nov, izgrađen 2004.godine.

Informer

Ivica Iliev, sportski direktor Partizana

Od poznatih fudbalera za Mesinu su igrali, Marko Storari, Salvatore Skilaći, Anotnio Noćerino, kao i sportski direktor Partizana Ivica Iliev.