Autor: Informer.rs

11.06.2022.

09:09

Foto: printscreen

Sport

SKANDALOZNO - UEFA PONOVO ĆUTI, A ALBANCI PROVOCIRAJU! Mapa i UČK PAROLA! (VIDEO)

Nema kraja albanskim provokacijama i skandaloznim porukama, a na sve to nadležni organi iz FIFA i UEFA ostaju nemi! Meč trećeg kola Lige nacija u grupi B između Albanije i Izraela obeležio je veliki skandal budući da se na tribinama neposredno pred početak meča našao transparent sa mapom "Velike Albanije". 

Albanci su bili domaćin u Tirani, a domaći "huligani" su se posližili karikaturom iz "Simpsonova" i iskoristili priliku da pokašlju još jednu skandaloznu poruku. 

Na slici se može videti kako Albanac, sa pivom u ruci, gleda televiziju na kojoj se kao najnovija vest pojavljuje "Ujedinjene države Albanije", a pored tog natpisa na "ekranu" je prikazana mapa "Velike Albanije". Ni tu nije kraj...

Skandalozna poruka sa zastavom "Velike Albanije" bila je samo početak. Nedugo nakon što je ona prikazana iznad se pojavilo nešto još gore. Transparent sa porukom "Besa, Bese, Besen Ta Kan Dhene" koji se vezuje za UČK, a što bi trebalo da znači "dajem obećanje".

Iako je UEFA u nekoliko navrata isticala da će svako mešanje politike u sport biti strogo kažnjivo, iskustvo nije pokazalo da će Albanci snositi posledice na nove sramne provokacije i ispade!