Autor: Informer.rs

11.06.2022.

12:04

Foto: Reuters

Sport

TO MOGU SAMO JUŽNOAMERIKANCI! Igraju baraž za SP i proglasili su državni praznik!

Srbija se pre gotovo sedam meseci plasirala na Svetsko prvenstvo i svi nestrpljivo očekujemo početak turnira Svetskog prvenstva u Kataru. Međutim još uvek se čekaju dve selekcije koje će naredne sedmice obezbediti mesto na završnom turniru.

Još jedan od učesnika Mundijala mogao bi da bude i Peru, tako da su odlučili da u toj južnoameričkoj državi proglase državni praznik.

Vlada Perua objavila je da će ponedeljak 13. jun u toj zemlji biti neradan dan za sve javne ustanove i zaposlene u javnom sektoru. Razlog je činjenica da se u ponedeljak Peru sastaje sa Australijom  (20.00 časova)  u borbi za mesto na Mundijalu.

Informer

Reprezentativci Perua

Radi se o interkontinentalnim kvalifikacijama, a s obzirom da se igra samo jedna utakmica, Vlada Perua želi da ovim potezom oživi nacionalni duh i omogući svim sunarodnicima da mogu da gledaju utakmicu odluke.

- Ne slažem se. Mi smo optimistična vlada i smatramo da će pobeda Perua i odlazak na Svetsko prvenstvo reaktivirati ekonomiju zemlje i podići duh nacije. Vidimo ovo kao priliku za jačanje nacionalnog identiteta i zajedništva - rekao je ministar kulture Perua Alehandro Salas.

Po tamošnjem lokalnom vremenu, meč se igra u 13.00 časova, a iz privredne komore Perua navode da bi ovakva odluka mogla loše da utiče na ekonomiju države koja je ionako u velikoj krizi.