Autor: Informer.rs

13.06.2022.

11:44

Foto: printscreen

Sport

RIM NA NOGAMA! Stigao je Nemanja Matić, uskoro pada potpis! (VIDEO)

Nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Matić sleteo je u Rim, očekuju ga lekarski pregledi, a potom potpisa ugovora sa "vučicom".

Matić je u Rimu dočekan kao velika zvezda. Na aerodromu "Kampino" sačekalo  ga je dvadesetak navijača. Srpski vezista će uskoro u Vili Stjuart obaviti lekarske preglede i potom potpisati ugovor.

Matić dolazi iz Mančester junajteda u Romu kao slobodan igrač pošto je raskinuo preostalih godinu dana ugovora sa "đavolima".

Matić će se obavezati na jednogodišnju vernost Vučici, uz opciju da saradnja bude produžena na još jednu godinu u slučaju da odigra 50 posto utakmica. Srbin će u Romi imati godišnju platu od 3,5 miliona evra neto uz bonuse u zavisnosti od lčičnih i timskih uspeha.

Inače, Žoze Murinjo je Nemanju Matića želeo još zimus ali tada nije bilo izvodljivo, ali kada je raskinuo saradnju sa Junajtedom Roma je ekspresno regovala i dovela Srbina. 

Vezni fudbaler je u karijeri pre Mančestera igrao za Košice, Čelsi, Vitese i Benfiku.

Za reprezentaciju Srbije od koje se oprostio 2019. usled neslaganja sa rukovodstvom saveza odigrao je 48 utakmica, i upisao dva gola.