Autor: Informer.rs

15.06.2022.

21:33

Foto: Starsportphoto©

Sport

BRĐANI ZADOVOLJNI POSLE ŽREBA! Čukarički IMA ŠANSU za treće kolo, ali DOCIĆ poziva na oprez!

Obavljen je tokom dana žreb za drugu rundu kvalifikacija za Ligu konferencija, a dva srpska predstavnika dobila su rivale. Čukarički je imao sreće na žrebu pa će četa Dušana Kerkeza protiv Rasing Uniona iz Lisabona pokušati da izbori plasman u treće kolo kvalifikacija. 

Novi trener Čukaričkog poziva na oprez uoči dvomeča sa Rasingom i dodaje da će njegovi izabranici u tom periodu odigrati dva teška meča u Superligi Srbije protiv TSC-a i Novog Pazara. 

- U Evropi nema lakih rivala, znali smo to i pre žreba. Ostaje nam da se maksimalno spremimo za Luksemburžane, čiji fudbal je u velikom usponu. Do prvog evropskog ispita u Luksemburgu ima još dosta vremena, ostaje nam da se na Bledu spremimo za sve izazove koji nas očekuju. Najpre za start u Super ligi, s obzirom na to da nas pre duela protiv Rasing Uniona očekuju i dva teška meča, protiv odličnog TSC i ekipe Novog Pazara u gostima – kazao je šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez.

Informer

Kapiten Brđana Marko Docić bio je zadovoljan nakon žreba i istakao da će Čukarički imati velike šanse za prolazak u narednu rundu takmičenja. 

- Moramo da budemo zadovoljni žrebom. Protivnika još uvek ne poznajemo, ali ćemo imati dovoljno vremena do prve utakmice koja je za nešto više od mesec dana. Očekujem da prođemo u treće kolo, to nam je svakako cilj. Ni sa jednom ekipom u ovakvom takmičenju nije lako, neće biti ni sada. Opet, imamo dovoljno iskustva, siguran sam da smo se i dobro pojačali, sa momcima koji imaju internacionalnog iskustva, to će nam mnogo značiti u Ligi konferencije – kazao je Docić.

Čukarički će u prvom meču gostovati u Luksemburgu 21. jula, nedelju dana kasnije na programu će biti revanš u Beogradu.