Autor: Informer.rs

18.06.2022.

07:47

Foto: Starsportphoto

Sport

DOBRO RADIMO, IZMIRUJEMO OBAVEZE! Radnički iz Niša usvojio finansijski plan za 2022!

Predsednik niškog kluba Dragan Marković rekao je da je Radnički jedan od retkih klubova u Srbiji, koji redovno izmiruje svoje finansijske obaveze.

- Čini mi se da se često spominju samo negativni primeri, kao da je sramota da se spomenu odgovorni rukovodioci klubova koji svoj posao rade u skladu sa zakonom, a to podrazumeva kretanje u okviru realnog finansijskog plana, što podrazumeva isplatu svih obaveza prema igračima, zaposlenima i državnim institucijama, odnosno plaćanje poreza. Sad se pitam da li je sramota da na ovaj način se bude patriota, socijalno odgovoran prema državi u kojoj se živi. Ne treba mi da se pravdamo, već oni koji ne rade dobro svoj posao - rekao je Marković, preneo je klupski sajt.

Direktor Radničkog Dejan Propadalo podneo je izveštaj o radu kluba i rekao da su prošle godine poslovali sa dobitkom od blizu 33 miliona dinara.

Informer

Fudbaleri Radničkog sledeće sezone igraju kvalifikacije za Ligu konferenfija

- Ukupan iznos prihoda u toj godini iznosio je oko 212 miliona dinara. Prihod je ostvaren na osnovu prodaje igrača, sredstava solidarnosti za transfer igrača, sponzorstva, reklamiranja, donatorstva, TV prava, prodaje ulaznica… Takodje, u 2021. godini klub je imao rashode u iznosu od oko 178 miliona dinara. Reč je o rashodima poput onih za nabavku sportske opreme, troškove priprema ekipa, zarade, naknade zarade i ugovorne obaveze prema igračima i sportskim stručnjacima, troškove organizacije utakmica i smeštaja igrača - dodao je on.

Klub je, prema njegovim rečima, najviše uložio u renoviranje prostorija i svlačionica za decu koja treniraju u Radničkom, a napravljena je i teretana u okviru stadiona.

Prema rečima direktora Nišlija Dejana Propadala, klub je od UEFA dobio čak 200 stavki primedbi na račun stanja u kom se nalazi stadion "Čair" i da svi ti nedostaci moraju da se otklone jer u suprotnom ekipa neće moći da igra evropske utakmice na svom stadionu.