Autor: Informer.rs

18.06.2022.

09:10 >> 14:27

Foto: reuters

Sport

ŠPANSKI MEDIJI SIGURNI! Haland će biti Realova zvezda! U Madridu postoji plan za njegovo dovođenje!

Španski "As" je siguran da će Erling Haland, ne odmah ali kroz dve godine biti nova zvezda madridskog Reala.

- Haland je predodređen da postane zvezda Madrida - navodi "As".

Isti list otkriva plan Reala prema kojem će španski velikan za dve godine aktivirati klauzulu u Halandovom ugovoru s sitijem. Ona se procenjuje na 150.000.000 evra i moći će da se aktivira 2024. dodaje se u tekstu.

Informer

Erling Haland u dresu Dortmunda

U Realu tvrde da je i ranije bila ideja prema kojoj je Mbape trebao u leto 2022. godine stići u Madrid, a Haland godinu ili dve kasnije. Nadali su se na "Santijago Bernabeuu" da će Haland ostati još jednu sezonu u Dortmundu, to su od njega i tražili, ali je Mančester siti aktivirao klauzulu iz njegog ugovora sa nemačkim klubom i preselio ga na Etihad.

Haland je trebao biti zamena za Karima Benzemu koji igra sjajno iako ima 34 godine navodi se dalje u opširnom tekstu madridskog lista. Halandova odluka o prelasku u siti je stigla je nakon smrti njegovog agenta Mina Rajole koji je zagovarao ideju da Haland jednog dana stigne u Real.

Informer

Kilijan Mbape

U Realu nemaju ništa protiv toga da ga još neko vreme sačekaju, jer je Benzema na vrhuncu karijere, ali za dve godine moći će se i uveriti kako će se Haland nositi sa povredama koje su ga malo usporile. Za razliku od Mbapea, nije se zamerio čelnicima kluba ni navijačima i na njega se i dalje računa.