Autor: Informer.rs

18.06.2022.

14:21

Foto:

Sport

FENOMEN U SVETU FUDBALA! Porto jeftino kupuje, a preskupo prodaje! (VIDEO)

Prelazak Fabija Vieire u Arsenal je rešena stvar i za njegove usluge će Arsenal morati da plati "Zmajevima" 35 miliona evra. Transfer bi mogao da iznosi i 40 miliona evra, u zavisnosti od ostvarivanja odredjenih bonusa, a igrač će potpisati ugovor na pet godina.

Nedugo nakon što je portugalski klub ozvaničio ovaj transfer, pojavili su se navodi da je PSŽ zainteresovan za Vitinju.

https://www.youtube.com/watch?v=2Yxzo8gKXTE

Novinar specijalizovan za transfere Fabricio Romano preneo je da je iz "grada svetlosti" stigla ponuda na adresu Porta od 40 miliona evra, kao i da su lični uslovi sa igračem dogovoreni. Smatraju dobrim zalogom i za budućnost ali i  sadašnjost. Prvi je pik novog savetnika pariskog kluba Luisa Kamposa i ujedno prvo pojačanje tvorca šampionskih ekipa Lila i Monaka.

https://www.youtube.com/watch?v=YvD1ISF_D9U

Taj transfer dolazi samo godinu dana nakon razočaravajuće pozajmice veziste u ekipu Vulverhemptona nakon koje ta ekipa nije odlučila da otkupi njegov ugovor.

Ovim je nastavljena praksa portugalskih klubova da kupe jeftino, a prodaju skupo. Tako je Benfika za 100 miliona sa bonusima prodala Darvina Nunjesa u Liverpul, a platila ga jeftino Almeriji dve godine ranije. Porto je naročito profitirao kada pogledamo poslednjih šest meseci i tu uvrstimo transfer Luisa Dijasa upravo u redove pomenutih "redsa". tri igrača su dovedena za 7.000.000 evra, a odlaze za više od 120 miliona ne računajući moguće bonuse.

Sada se očekuje da sjajni skauti Port nađu adekvatne zamene za momke koji su otišli sa "Dragaa", pre svega u sopstvenoj akademiji odakle su potekli i Vieira i Vitinja.