Autor: Informer.rs

19.06.2022.

11:55

Foto: Starsportphoto

Sport

ISPLIVALO! Partizan HTEO da izađe u susret Rusima! Uprkos BLOKADI koju im je izrekla FIFA i UEFA!

Ona je to kazala, uprkos odluci UEFA i FIFA da izbace Ruse iz svih takmičenja, naglasivši da je srpski vicešampion Partizan pokazao volju da igra protiv njih.

- Klubovi su se psihički pripremili na to da ove godine neće biti prirpema u Austriji, iako smo sa Rostovom razradili plan priprema. Za ulazak Rusa u zemlju nema prepreka. Ne postoji vazdušna komunikacija sa Rusijom, ali teoretski bi ovo pitanje moglo da se reši. Postoje opcije sa čarter letovima - čak i sa "zatvorenim" nebom - rekla je Poljanskaja.

Informer

fudbali Partizana na treningu

Osim Partizana, Irina napominje i druge zainteresovane za utakmice sa ruskim klubovima elitnog ranga:

- Raspitala sam se preko saveza da li postoji zabrana Slovencima da sparinguju sa našim timovima. Ispostavilo se - ne. I oni, i Mađari, i Srbi, Partizan posebn, bili su spremni da igraju sa nama. Naši austrijski partneri su nas čekali. Kažu da zbog trenutne situacije svi trpe. Timovima iz drugih zemalja su preko potrebni sparing partneri. Ali politička situacija se brzo menja, FIFA i UEFA očigledno nisu na našoj strani, a ni potpisani ugovori nisu garantovali utakmice. Danas ne zabranjuju, sutra će zabraniti. Stoga se Rostov nije usudio da ide tamo, radiće u klupskom trenažnom centru - istakla je Poljanskaja za "Čempionat".