Autor: Informer.rs

22.06.2022.

14:27

Foto: fss.rs

Sport

OPTIMIZAM U TABORU "ORLIĆA"! Jović i Lazetić veruju u dobar rezultat protiv Engleske!

Iako igraju protiv prvog favorita prvenstva svi u taboru "Orllića" su optimistični. U prvom kolu Srbija je u poslednjem minutu utakmica izvukla bod protiv Izraela golom štopera Crvene zvezde, Stefana Lekovića, iako je povela golom napadača Milana, Marka Lazetića (2:2).

Sa druge strane Englezi su sigurnom igrom došli do rutinske pobede nad reprezentacijom Austrije (2:0). Naši omladinci su imali neke sjajne partije u kvalifikacijama, pobedili su vršnjake iz Portugala u kvalifikacijama, tako da i prvi favorit ovog Evropskog takmičenja, ne sme da bude sigurna

U toj konstataciji složni su selektor Aleksandar Jović, i strelac prvog gola za našu selekciju na prvenstvu, Marka Lazetića.

Da, možda se ovde nalazimo u podređenom položaju, jer sve selekcije su igrale kvalifikacione turnire još u martu, a mi zbog situacije u Ukrajini, u prvoj polovini juna. Ni remi protiv Izraela ne menja tu sliku, jer u Slovačku niko nije došao slučajno. I idemo sada dalje - rekao je Jović, i nastavio.

Informer

Aleksandar Jović i Nikola Lazetić

- Engleska je ovde favorit, kao što je to bila Holandija na svom terenu. Mislim da mi protiv favorita uvek dobro igramo i neki poseban motiv igračima u takvim duelima nije potreban - završio je selektor "Orlića"

Prvo ime našeg tima Marko Lazetić koji je iskoristio prvu šansu na utakmici koju je doveo Srbiju u voljstvo na prvoj utakmici na prvenstvu protiv Izraela (2:2). Na pitanje da li se nada pozitivnom rezultatu protiv prvog favorita na prvenstvu  Evrope Lazetić kaže:

Informer

Marko Lazetić

- Nadam se. Na meni je da dam svoj maksimum i pomognem ekipi da ostvari svoj cilj. Englezi su u povoljnijem položaju, umorniji smo od ostalih selekcija, ali ne tražimo izgovore. Hoćemo da damo sve od sebe, želimo pobedu u svakom meču. Tako i protiv Engleske - izjavio je sjajni napadač.