Autor: Informer.rs

22.06.2022.

22:44 >> 20:33

Foto: Tanjug/AP

Sport

MILAN DOGOVORIO NAJBOLJU KUPOVINU OVOG LETA! AS Reala odbio LIVERPUL zbog Rosonera!

Rešili su Madriđani da se tokom leta oslobode prekobrojnih igrača kako bi otvorili prostora i stekli sredstava za pojačanja. Jedan od onih koji su na "listi za odstrel" je i Marko Asensio. Španski reprezentativac nalazi se na meti brojnih klubova, ali je po svemu sudeći već odlučio gde želi da nastavi karijeru. 

Iako je za Asensija bio zainteresovan i Liverpul, Španac je presekao i rekao da želi samo u Milan. Rosoneri će na ime obeštećenje Realu platiti oko 30.000.000 evra, a kako prenose španski mediji brzonogi ofanzivac je već dogovorio lične uslove sa italijanskim gigantom. 

Informer

Portal "Sport" dodaje da je Asensio imao ponudu Liverpula koja je finansijski bila isplatljivija, ali da je ipak odlučio da prihvati poziv sa San Sira. Očekuje se da Španac bude ogromno pojačanje za četu Stefana Piolija koja će iduće sezone braniti Skudeto u Italiji, a nema sumnje da će Rosoneri želeti i što bolji plasman u Ligi šampiona. 

Asensio je ugovorom vezan za Real do juna iduće godine, te je ovo poslednje prilika da Blankosi zarade nešto. Španac nije u planovima Karla Ančelotija i rastanak je jedina ispravna opcija za obe strane. On je u klub stigao 2014. godine iz Majorke, sa Realom je osvojio 13 trofeja, odigrao je 235 utakmica, postigao 49, a namestio 24 gola.