28.06.2022.

18:51

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sport

SRBIJA MOŽE DA USPE NA SVETSKOM PRVENSTVU! Piksi nakon primanja odlikovanja poslao moćnu poruku: Čeka nas istorijsko takmičenje, ali moramo...

Selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi naglasio je da je svako društveno priznanje i čast, ali i obaveza. 

- Velika je čast baš na ovaj veliki dan u Srbiji primati ovako veliko državno priznanje. Da primenim sportsku logiku. Čestitam svim ostalim dobitnicima i da istaknem veliko poštovanje prema njihovim odlikovanjima i zaslugama. Ovo današnje priznanje je na moje lično ime, ali ja ga doživljavam kao priznanje svima onima koji su u mojim pobedama i porazima učestvovali. Moja porodica, moji saradnici, prijatelji, navijači, svi oni koji su dali svoj doprinos. Ja danas primam priznanje i u svoje i u njihovo ime. Nastaviću tako da se ponašam i smatram da je svako društveno priznanje mnogo veća obaveza nego nagrada. Ovaj orden prihvatam kao podršku celokupnoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije da nastavi sa radom i da ostvari dobre rezultate. Na takmičenju koje predstoji, obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe da Srbija bude ponosna na nas. Da časno predstavljamo jednu malu, a najveću zemlju. Ovo su vremena jednog teškog svetskog, istorijskog takmičenja. Srbija tu može da ima uspeh samo ako je dovoljno jaka i mudra. Vidovdan, dan na koji smo se okupili, podseća nas koliko je važno da budemo jaki i složni. Zahvaljujem se na ukazanoj časti i iz sveg srca želim da Srbi koji žive u državi, a i van nje u sve većoj slobodi dočekuju svaki novi Vidovdan. Hvala svima, hvala Srbijo - rekao je Piksi.

Pored Dragana Stojković Piksija, od sportskih radnika odlikovan je i aktuelni selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Kari Pašić i naš proslavljeni fudbaler i trener Bora Milutinović.