Autor: Informer.rs

28.06.2022.

23:12

Foto:

Sport

ARTETA DOBIO KAPITALCA! As Mančestera prošao LEKARSKE, sledi potpis u LONDONU!

Dolazak Erlinga Halanda na Etihad označio je kraj epizode Gabriela Žezusa u timu Mančester sitija. Brazilac je dogovorio transfer u Arsenal koji će Topdžije koštati oko 45.000.000 funti, a napadač je danas prošao lekarske preglede. 

Za 25-godišnjeg brazilskog napadača bili su zainteresovani brojni klubovi, ali je on izabrao da pređe u Arsenal. Tokom dana je doputovao u London na poslednje pregovore, a očekuje se da Topdžije uskoro i ozvaniče njegov dolazak na Emirejts.

Informer

Žezus je 2017. godine iz Palmeirasa prešao u Siti, za koji je odigrao 236 utakmica i postigao 95 golova. Osvojio je četiri šampionske titule u Premijer ligi, tri Liga kupa i FA kup. On je već sarađivao sa trenerom Arsenala Mikelom Artetom u Sitiju, kada je Španac bio član stručnog štaba.

Arsenal je prethodnu sezonu završio kao peti u Premijer ligi, te će seldeće godine nastupati u Ligi Evrope. Arteta nije imao pravog napadača budući da se sa Lakazetom nije najbolje slagao, a Aubamejang je na polusezoni posle sukoba sa španskim trenerom otišao u Barselonu. 

Arsenal je u letnjem prelaznom roku doveo Fabija Vijeiru iz Porta za 34,2 miliona funti, a zainteresovan je i za Rafinju iz Lidsa.