Autor: Informer.rs

29.06.2022.

23:30

Foto: Beta

Sport

HRVAT DOKAZAO LOJALNOST! Reprezentativac komšija nije podlegao pritisku da okrene leđa Rusima: Neki su želeli da odem...

Hrvatski fudbaler je ostao veran Zenitu iako je, kaže, trpeo pritiske da ide iz ruskog kluba.

- Tada sam razgovarao sa Aleksanderom Medvedevim, generalnim direktorom Zenita i odmah sam mu rekao da želim da ostanem u klubu. Potpisao sam na tri godine, imam još jednu po ugovoru - kaže Lovren!

Informer

 

- Situacja nije nimalo laka, ni za mene. Izvršili su pritisak na mene, neki ljudi su želeli da odem iz Zenita. Ne volim ništa što se dešava danas, ali niti sam ja tome doprineo, niti Zenit. Nemam ništa protiv Rusije, ovde sam uvek imao dobar prijem i stekao dobre prijatelje - objasnio je Lovren zbog čega je ostao u klubu.

Nije Lovren mario za posledice, a jedna od njih je igranje samo u domaćim okvirima.

- Tužno je to, zaista ne mogu da razumem takvu odluku! Sport i politika bi trebalo da budu odvojeni jedno od drugog. Tako su kaznili mnoge sportiste, ne samo fudbalere. Čak i paraolimpijce koji su svoj život posvetili Olimpijskim igrama nisu dali da se takmiče. Vidmo da je po sredi politika dvostrukih standarda, ali mi tu ništa ne možemo da uradimo - poručio je Lovren koji se oporavlja od povrede.