Autor: Informer.rs

01.07.2022.

19:05

Foto: Starsportphoto

Sport

NOVA "BOMBA" SA BRDA! Čukarički doveo KAPITALCA! Žele u EVROPU!

Već godinama Čukarički pomera granice fudbala u Superligi Srbije, a uoči početka nove sezone sportski direktor kluba Vladimir Matijašević najavio je iskorak. Cilj Brđana je da se razdvoje večiti rivali, ali i napadne plasman u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja. 

Tokom leta angažovan je novi trener - Dušan Kerkez, a potom je usledila serija "bombastičnih" pojačanja. Sve je počelo dolaskom Đorđa Jovanovića, potom je promovisan Luka Adžić, te Nikola Vujadinović i Stefan Tomović. Ipak, to nije kraj sa pojačanjima na Brdu budući da je Čukarički danas ozvaničio saradnju sa Mohamedom Badamosijem. 

Ofanzivac iz Gambije stiže na jednogodišnju pozajmicu u tabor Brđana kao fudbaler Kortrajka. On je prethodne sezone nastupao u Župiler Pro ligi, a na 22 utakmice postigao je jedan gol, te Čukarički nije želeo da rizikuje i plaća obeštećenje budući da je Badamosi vezan ugovorom za Belgijance do leta 2024. godine. 

- Dugo smo tražili ovakav profil igrača. Birali smo između nekoliko fudbalera, ali smo se odlučili za Badamosija. Gledali smo ga svi zajedno, direktor Matijašević, šef struke Dušan Kerkez i ja. Momak se po svim kriterijumima uklapa u sastav Čukaričkog, ne samo po igrački, već i ljudskim kvalitetima - rekao je tehnički direktor Čukaričkog Goran Grkinić. 

Badamosi je u Kortrajku od septembra 2020, prethodno je tri godine proveo u marokanskom Rabatu, dok je karijeru počeo u Real de Banžulu iz rodne Gambije. U Africi je još branio i boje Olimpika de Nžorua. Najbolje se snalazi u ulozi "desetke" i nema sumnje da će biti od velike koristi za Dušana Kerkeza. v