Autor: Informer.rs

02.07.2022.

17:28

Foto: Starsportphoto

Sport

VELIKI PODVIG RUKOMETAŠICA! Srbija u POLUFINALU Mediteranskih igara!

Posle maksimalnog učinka u grupnoj fazi i pobeda nad Portugalom, Severnom Makedonijom i Turskom, Srpkinje su obezbedile polufinale Mediteranskih igara kao prvoplasirana ekipa u grupi B.

Naše devojke će rivalke u polufinalu saznati po završetku raspleta u grupi A, gde Hrvatska i Španija imaju po četiri boda, a pobednika grupe će odlučivati njihov međusobni susret koji je na programu večeras (20:15).

Termini polufinala su u ponedeljak (4. jula), a sastaće se prvi iz A i drugi iz B grupe, odnosno prvoplasirani iz B i druga selekcija iz A grupe. Meč za titulu i 3. mesto igraće se 6. jula.

Informer

selektor srpskih rukometašica Uroš Bregar

Selektor srpskih rukometašica Uroš Bregar nije krio zadovoljstvo, zbog fenomenalne igre i trijumfa nad Turkinjama.

- Izuzetno sam srećan i ponosan na igračice koje su odlično odigrale utakmicu i borile se jedna za drugu. Ostvarili smo zacrtani cilj i plasman u polufinale. Turska je jedna od najkvalitetnijih ekipa na turniru, ali videlo se da sa srcem, sa sistemom i sa zalaganjem možemo da iznenadimo. Velikom borbom, srcem i željom danas smo to ostvarili, svih šezdeset minuta smo bili bolji od Turske i baš sam ponosan na naše igračice zbog toga. Stigli smo do polufinala, a sve što se dogodi u nastavku takmičenja biće samo bonus za našu budućnost - rekao je selektor Srbije Uroš Bregar.