Autor: Informer.rs

04.07.2022.

11:10

Foto:

Sport

POZNATO! Evo koliko će Mladen Krstajić zarađivati kao selektor Bugarske!

Dogovor je navodno pao  krajem prošle nedelje, ugovor će biti do 2024. godine. Bugari navoda da će Krstajić inkasirati 240.000 evra godišnje, što je 60.000 manje u odnosu na platu koju je imao na klupi "orlova".

U Ligi nacija, u grupi pored Makedonije, Gibraltara i Gruzije ekipa Bugarske je osvojila tri boda, bez ijedne pobede, a kod kuće je pretrpela debakl od Gruzije – 5:2. Poslednju pobedu Bugari su upisali u oktobru prošle godine, kada su sa 2:1 savladale Severnu Irsku u Sofiji na kraju mundijalskih kvalifikacija. U toj grupi Bugari su bili četvrti, daleko iza Švajcarske i Italije, a iza i Irske. Isto četvrta u grupi Bugarska je bila i u kvalifikacijama za prethodno Evropsko prvenstvo, sa samo jednom pobedom u osam odigranih mečeva.

Informer

Mladen Krstajić preuzima Bigare

Mladen Krstajić je, inače, prvi strani selektor u Bugarskoj posle 12 godina. Poslednji pre njega bio je još jedan „partizanovac“ – Lotar Mateus.

On je nakon selekcije Srbije preuzeo ekipu TSC-a iz Bačke Topole, a onda i Makabi gde je odradio drugi deo prošle sezone. Sada će ponovo biti selektor u pokušaju da Bugarsku barem približi plasmanu na EURO 2024.