Autor: Informer.rs

04.07.2022.

22:21

Foto: printscreen

Sport

NESTVARNO - HULIGANI PREKINULI PROMOCIJU! Naslednik Roberta PROSINEČKOG doživeo ŠOK, a umalo dobio i BATINE! (VIDEO)

U lošim odnosima razišli su se Robert Prosinečki i Olimpija, a velikan iz Ljubljane ekspresno je reagovao i pronašao naslednika legendarnom jugoslovenskom fudbaleru. Slovence će naredne sezone sa klupe predvoditi bivši fudbaler Liverpula Albert Rijera. 

Adam Delijus objavio je da će novi trener Olimpije biti Španac koji je u karijeri pored Liverpula branio boje Mančester sitija, Olimpijakosa, Galatasaraja, Bordoa, Majorke i mnogih drugih klubova. On je prethodne dve sezone radio kao pomoćni trener Fatihu Terimu, a potom i Domeneku Torentu u Galatasaraju. 

Rijera je igračku karijeru završio 2016. godine upravo u Sloveniji, igrajući za Zavrč i Koper, tako da mu dolazak u Ljubljanu neće biti kao nešto potpuno novo. Ipak, njega je u Ljubljani sačekao "hladan tuš" budući da su ga sa promocije oterali navijači Olimpije. 

- Očigledno su neki ljudi danas malo više popili... Gradimo novu strukturu, ali potrebno nam je vreme. Za pola godine prezentovaću šta smo sve uradili. Trener nije zasužio ovakav doček koji je imao danas - rekao je Delijus nakon što je Rijera napustio promociju! 

Podsećamo, Prosinečki je posle samo tri meseca napustio Olimpiju, a na rastanku palo je mnogo teških reči sa obe strane. Delijus je optužio Robija da je dolazio pijan na treninge i kockao se do jutra te da je zbog toga otkaz bio jedino rešenje.