Autor: Informer.rs

08.07.2022.

14:52 >> 14:54

Foto: printscreen

Sport

JOVIĆ STIGAO, LUDNICA U FIRENCI! Navijači italijanskog kluba u transu, OČEKUJE SE POTPIS NAŠEG REPREZENTATIVCA (VIDEO/FOTO)

Srpski reprezentativac Luka Jović će uskoro postati novi igrač Fiorentine. On je došao u italiju na lekarske preglede, a potom i potpis ugovora.

Madriđani su praktično poklonili Italijanima srpskog napadača, ali Real i Fiorentina su se dogovorili da Madriđani dobiju 50 odsto od sledeće prodaje Luke Jovića.

Luka Jović bi trebalo  potpiše ugovor u trajanju do leta 2024.godine uz mogućnost da je produži na još dve sezone, tvrdi uvek dobro obavešteni Đanluka Di Marcio. Dodiše, imaće manju platu nego u Madridu, kako su mediji preneli 2,5 miliona evra.

Navijači Fiorentine napravili su pravu feštu sa zastavama i pesmom u njegovo ime.

Jović je pre tri godine stigao u Real kao veliko pojačanje.  Tada je "Kraljevski klub" izdvojio 60.000.000 evra plus još 7.500.000 kroz bonuse kako bi pretekao konkurenciju i osigurao potpis talentovanog golgetera, što je najveća suma novca izdvojena za bilo kog fudbalera, ne samo iz Srbije nego i na prostoru Balkana bila u tom momentu.

Podsetimo, Jović je tada potpisao šestogodišnji ugovor sa "belima", a to je zaslužio fenomenalnom sezonom u kojoj je za Ajntraht postigao 27 golova na 48 utakmica.

Ali kada je prešao u Madrid, nije dobijao adekvatnu minutažu, i spekulisalo se o klubu gde će otići na pozajmicu. Na kraju je to tim iz Toskane.

On je za tri sezone odigrao samo 36 utakmica i uspeo da se tri puta upiše u strelce.

Sledi novo poglavlje u karijeri Luke Jovića, koji će u Firenci zameniti Dušana Vlahovića. Imaće težak zadatak jer je popularni Duci podigao standarde na visok nivo u dresu Fiorentine.