Autor: Informer.rs

14.07.2022.

18:29

Foto: reuters

Sport

MURINJO I NAVIJAČI U TRANSU! "BOMBA" na Olimpiku - stiže KAPITALAC!

Već nedeljama traje saga oko budućnosti Paula Dibale. Argentinski fudbaler nije želeo da produži ugovor sa Juventusom, već se odlučio za novu "avanturu", ali je bilo izvesno da će uprkos svemu ostati u Italiji. Inter je bio najbliži sjajnom ofanzivcu, ali...

Poslednjih dana došlo je do velikog preokreta. Roma se uključila u priču, a saradnja sa Žoze Murinjom za Dibalu bila je najbolja odluka. Argentinac je odbio ponude Barselone, Sevilje, Intera, Milana i odlučio da prihvati ponudu Vučice. 

Italijanski mediji prenose da će Dibala u Rimu zarađivati 6.000.000 evra na godišnjem nivou, a dužina ugovora još uvek nije poznata. Ipak, da bi do ozvaničenja posla došlo Roma mora da reši pitanje Nikola Zaniola. Reprezentativac Italije nalazi se na meti brojnih klubova, među kojima je i Juventus, ali većina njih želi kreativnog vezistu po modelu pozajmice sa opcijom otkupa. 

Informer

Podsećamo, Paulo Dibala je karijeru počeo u dresu Instituta u Argentini, a 2012. godine je u transferu teškom 11.900.000 evra stigao u Palermo. Rozi dres nosio je tri sezone, a onda je Juventus za njegov dolazak platio 41.000.000 evra. Za sedam godina u crno-belom dresu Argentinac je odigrao 293 utakmice, postigao 115 golova i 48 asistencija. 

Prethodne sezone Dibala nije bio u prvom planu Masimilijana Alegrija i odigrao je "samo" 39 utakmica. Postigao 15 golova, ali dolaskom Dušana Vlahovića postalo je jasno da za njega u Torinu nema mesta.